Nincs semmi látnivaló: elzárták a lombok nélküli lombkoronasétányt

2023.05.01. 10:00
Újabb szintet lépett az európai hírnévre szert tett, fák nélküli magyar lombkoronasétány. Azok után, hogy az uniós fejlesztés megvalósítója perrel fenyegetett meg médiumokat, most egy táblával magánterületté nyilvánította a „beruházás” területét.

Elzárták a nyírmártonfalvai lombkoronasétányhoz bevezető utat – írja a magyarnarancs.hu. A portálnak egy olvasó számolt be arról, hogy az út elejére kikerült egy tábla, amin az áll: „Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!”

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a nyírmártonfalvai fideszes polgármester egy lombkoronasétány megépítésére 60 millió forint uniós támogatást kapott. Csakhogy a fejlesztés megvalósítása közben tarra vágták az erdőt, így a lombkoronasétány mellől ma már a lombkorona teljesen hiányzik. Az 50 méter hosszú, sétány céljára épített, fából készült szerkezet magányosan árválkodik az egykori fás, erdős terület helyén.

A terület tulajdonosa, Filemon Mihály agrárvállalkozó, Nyírmártonfalva polgármestere pert helyezett kilátásba azokkal a médiumokkal szemben, akik „nem a tényeket hozzák nyilvánosságra a lombkoronasétánnyal kapcsolatban”.