Sajtótájékoztatót hirdetett a kormány, Semjén Zsolt és a TEK is ott lesz

2023.05.01. 15:12
A Nemzetközi Kommunikációért és Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság sajtótájékoztatót szervez május 2-án 15 órakor. Az eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a TEK vezetője, Hajdu János is részt vesz. A sajtótájékoztató témája őszentsége Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása lesz.

A katolikus egyházfő pénteki útja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Sándor-palotához vezetett, ahol többek között Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint Orbán Viktorral találkozott, majd beszédet mondott a Karmelita kolostorban. A pápa következő programja a Szent István-bazilikában volt, ott az elvilágiasodás veszélyeire is felhívta a figyelmet.

Ferenc pápa szombaton magánlátogatást tett a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban, szegényekkel és menekültekkel találkozott az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahonnan a görögkatolikus közösséghez ment az Istenszülő oltalma-templomba. 

Az egyházfőt szombat délután 11 ezer fiatal fogadta a Papp László Sportarénában, programja pedig 18 óra után zárult az apostoli nunciatúrán, a Jézus Társasága tagjaival. Vasárnap szentmisét tartott a Kossuth téren. A pápa eközben találkozott a kormány különböző tagjaival, valamint a köztársasági elnökkel. Ám nemcsak a kormányoldallal, hanem Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozott, akinek iránymutatást is adott.

Sajtótájékoztatót tartanak a látogatásról

A sajtótájékoztató helyszínéül a Miniszterelnöki Kabinetiroda szolgál majd 15 órakor, május 2-án.

A sajtótájékoztatót tartja

  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes,
  • Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke,
  • Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár,
  • Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója,
  • Kuczik János Zoltán rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes,
  • Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.