Rátámadtak egy taxisra Szombathelyen

2023.05.01. 14:38
Szombathelyen a majálist megjárva támadt egy részeg férfi a taxisra, ahogy Szegeden korábban szintén. Szombathelyen az arra járók segítettek a taxisnak, így a támadó került kórházba, de Szegeden senki sem sietett a sofőr segítségére.

Szombathelyen egy házaspár ült be a taxiba, de nem tudtak megegyezni abban, merre menjenek. A feleség az anyósülésről, míg a részeg férj a hátsó ülésről instruálta a sofőrt az ellenkező irányba.

1250662403644f50230c81f
Fotó: 112 Press

A taxisofőr a nő által mondott útvonal felé vette az irányt, mire a részeg férfi megütötte.

A sofőr félrehúzódott, majd megállt. a részeg támadó kipattant az autóból, és megpróbálta a taxist is kirángatni. 

A feleség próbálta őrjöngő férjétől védeni a taxisofőrt szóval és fizikailag is, végül a városi majális irányából érkezők kérdezték meg, segíthetnek-e. Hátrahúzták a támadót, aki több ütést kapott, majd véresen a földre zuhant, végül a mentők szállították súlyos sérülésekkel kórházba. A taxisofőr feljelentést tett az ügyben – közölte a 112 Press.

Egy szegedi sofőr nem volt ilyen szerencsés

Április végén az egyik szegedi Facebook-csoportba felkerült egy bejegyzés, miszerint a poszt szerzőjének édesapját, aki taxisként dolgozik Szegeden, valaki összeverte, majd kirabolta, mivel nem akarta hazavinni, olyan részeg volt.

Az eset még április 28-án történt, nem sokkal éjfél előtt. A férfi a Széchenyi térről szeretett volna hazautazni, de a sofőr az állapotára hivatkozva nem akarta beengedni az autójába.

Erre a részeg férfi megverte, majd később ki is rabolta a taxisofőrt.

A bejegyzésből az is kiderült: a környéken ekkor többen is tartózkodtak, de senki sem segített a taxisnak. A Szeged365 megkeresésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya megerősítette a hírt, mint közölték, az ügyben garázdaság gyanúja miatt eljárás indult.