„Nagyon mérges lett rám anyám, ezért idejöttem és megöltem” – vallotta a rózsadombi gyilkos

D  MI20230501003
2023.05.02. 14:29
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalára került fel egy részlet a Bimbó úti gyilkosság gyanúsítottjának kihallgatásáról. A 32 éves nő elárulta, mi történt az eset előtt nem sokkal, illetve hogy miképp végzett édesanyjával.

Mint arról már lapunk is beszámolt, április 30-án este fél tizenegy körül holtan találtak egy nőt a II. kerületi Bimbó úton egy társasházban.

A rendőrökben a helyszínelés közben felvetődött az idegenkezűség gyanúja, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Későbbi arról írtunk, hogy meglett a rózsadombi gyilkosság gyanúsítottja, aki az idős hölgy lánya. A 32 éves nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. 

A BRFK közösségi oldalán osztott meg egy videót az édesanyjával végző nő helyszíni kihallgatásának részletéről. Ebben a nő beismerte a gyilkosságot, valamint az is kiderült, hogy mindeközben a lakásban, a másik szobában tartózkodott a lánya is.

Az volt, hogy nagyon mérges lett rám anyám, ezért idejöttem és megöltem

– vallotta be a nő. Arra a kérdésre, hogy történt-e bármiféle szóváltás a gyilkosság előtt, a következőket mondta:

Nem, rám nézett és szemmel vert, és azonnal éreztem az ideget

– tette hozzá, majd elárulta, hogy két kézzel fojtotta meg édesanyját.

Cikkünk megjelenése után a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldaláról eddig ismeretlen okok miatt törölték a videót.

(Borítókép: Rendőrségi autók Budapest II. kerületében, a Bimbó úton egy társasháznál 2023. május 1-jén. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)