Orbán Viktor az uniós pénzekről tárgyalt a Karmelita kolostorban

D MTI20230502002
2023.05.02. 15:33
A miniszterelnök személyesen fogadta Johannes Hahnt, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatásügyi biztosát.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadta a Magyarországon tárgyaló Johannes Hahnt, az Európai Bizottság tagját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésre a Karmelita kolostorban került sor, és részt vett rajta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Bóka János államtitkár is – közölte Havasi Bertalan. 

Varga Judit részleteket osztott meg a találkozóról

Varga Judit közösségi oldalán arról ír, hogy a találkozón jelezte Hahn biztosnak, hogy a „magyarok hisznek az egymás megértésén alapuló, konstruktív párbeszédben, és fontosnak tartják a felelős gazdálkodást”. A találkozóról közös képet posztolt Facebook-oldalán. 

A pénzügyminiszter szigorúbb hangot ütött meg

Az Európai Bizottság jelentős összegek kifizetésével adós Magyarországnak, ezzel a magyar gazdaság teljesítményét is hátráltatja – jelentette ki Varga Mihály, miután tárgyalást folytatott Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával.

A magyar pénzügyminiszter kiemelte: a helyreállítási források visszatartásának feloldása mellett Magyarország határozott választ vár arra is, hogy a bizottság miként kívánja támogatni a schengeni határokat védő tagállamokat az egyre növekvő migrációs terhek finanszírozásában.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Johannes Hahnt, az Európai Bizottság tagját a Karmelita kolostorban 2023. május 2-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)