Vádat emeltek a kislányt a forró buszban felejtő sofőr ellen

2023.05.02. 11:57
Vádat emelt a Tiszafüredi Járási Ügyészség azzal a kunhegyesi férfival szemben, aki sofőrként 2022 júniusában egy kisbuszban hagyott egy négyéves kislányt. A gyermek a felforrósodott járműben eszméletét vesztette és pár nap múlva meghalt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Az 57 éves férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a tomajmonostorai oktatási intézményekbe.

Tragikus mulasztás

A vádlott 2022. június 7-én reggel fél nyolckor Tiszaderzsen vette fel a kislányt az autóbuszra, hogy a tomajmonostorai óvodába vigye.

A település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az autóbuszról, és csak a négyéves kislány maradt rajta. A sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem egy fedetlen parkolóba hajtott.

A sofőr nyolc óra körül leszállt a csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban hagyott autóbuszról – anélkül, hogy előtte az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna. A férfi így nem vette észre, hogy a gyerek még az utastérben van.

Az autóbuszban napközben felforrósodott a levegő, a jármű levegőtlenné vált, a zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a vezetőülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre,

az autóbuszban már több mint 50 Celsius-fok volt.

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a szélsőséges meleg hőgutát és többszervi elégtelenséget okozott, amelyek következtében a kislány június 10-én meghalt – olvasható a közleményben.

Azt írták, a férfi az utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, ezzel gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki a kiskorú gyermeket, a kislány a mulasztásainak következtében vesztette életét.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport