Szovjet légibombát találtak Gödöllőn

2023.05.03. 21:26
Második világháborús szovjet légibombát találtak Gödöllőn, a Ligeti Juliska utcában. A tűzszerészek a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a robbanótestet.

Gödöllőről, a Ligeti Juliska utcából érkezett rendőrségi bejelentés a tűzszerészek ügyeletére a tegnapi napon, ugyanis egy lakóépület alapásásakor az építkezésen dolgozók feltételezett robbanóeszközre bukkantak – olvasható a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének közösségi oldalán.

A kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy 25 kilogrammos, második világháborús szovjet légibomba került elő, szállítható állapotban. A katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a robbanótestet későbbi megsemmisítésre – írták a bejegyzésben.

Legutóbb Debrecenben bukkant elő egy második világháborús szovjet légibomba. A 100 kilogrammos rombolóbomba élesített gyújtószerkezetet tartalmazott, ezért a biztonságos elszállításához előbb hatástalanítaniuk kellett a légibombát.

Ehhez a rendőrség 100 méteren lezárta a Tímár utca érintett szakaszát az állampolgárok biztonsága érdekében. Az intézkedés miatt három családi házat is kiürítettek. A tűzszerészek sikeresen eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, amelyet a helyszínen meg is semmisítettek.