18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vádat emeltek a zalai férfi ellen, aki targoncájával megölte a saját fiát

2023.05.03. 12:38
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki zalaegerszegi munkahelyére bevitt ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi 2021 óta tevékenykedett targoncavezetőként egy zalaegerszegi cégnél, ahol tavaly augusztusban egy este túlórában dolgozott, a telephelyre pedig magával vitte két kiskorú gyermekét is. 

A vádlott a targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint két tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, de a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette, és nem győződött meg arról, hogy más nem tartózkodik az emelőgép környezetében.

Amikor a targoncával elindult, észlelte, hogy a közelben van az ötéves fia, de ezzel egy időben a rakománya oldalra csúszott, elszakította a rögzítő hevedert, a targonca pedig az oldalára borult. Az emelőgép fülkéjének fémváza a gyerekre borult, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

A szörnyű esetről tavaly nyáron további részleteket árult el a kisgyerek édesanyja, elmondta azt is, hogy a gyermek csak láthatáson volt az édesapjánál, amikor a tragédia történt.