Hadházy Ákos elmondta, kit vittek el a rendőrök a Karmelita elől

2023.05.04. 20:54
Az ellenzéki politikus szerint egy gazdasági főnyomozót vittek el a rendőrök szerda este, miután demonstrációra került sor a miniszterelnökség épülete előtt

A miniszterelnök hivatala előtt, a Karmelita kolostornál szerda este tartottak tüntetést, a rendőrök könnygázzal oszlatták a demonstrálókat. 

Hadházy Ákos egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a rendőrök egyedüliként egy volt gazdasági főnyomozót, Csőgör Pétert vettek őrizetbe a tüntetés után (a politikus korábbról ismeri őt, ugyanis a menesztéséről tavaly nyáron ő számolt be egy Facebook-posztban).

A bejegyzésben közölte, hogy telefonon tudott beszélni Csőgörrel,

akit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tartottak benn.

A politikus azt írta, hogy szerinte a rendőrök jogtalanul jártak el a volt főnyomozóval szemben, és azt is felvetette, hogy szerinte „akár egyszerű bosszú is lehet” az eset hátterében, „az exrendőr ugyanis a minap felháborodottan posztolt arról a kollégájáról, aki a legutóbbi alkalomkor törvénytelenül lépett fel gyerekek ellen”.

Később kiengedték

Csütörtök délután Hadházy Ákos már arról számolt be egy újabb posztban, hogy a volt főnyomozót kiengedték a rendőrök, nem rendelték el az előzetes letartóztatását, és nem is gyanúsították meg.

Kommentárában azt fűzte hozzá, hogy szerinte az igazolja: Csőgört törvénytelenül állították elő, és vetettek be ellene könnygázt. Végül azt írta: szerinte az esetből azt kell levonni tanulságként, hogy a következő demonstráción még többen kell elmenniük, mert akkor a rendőrök nem merik megtenni ugyanezt.