Medvéket láttak egy Nógrád vármegyei településnél, kiadták a figyelmeztetést

2023.05.04. 20:45
A napokban egy anyamedvét láttak a két év körüli medvebocsával együtt Lucfalva település határán. A helyi lakosokat figyelmeztették az észlelésre.

Először egy lucfalvai Facebook-csoportban osztottak meg információkat arról a napokban, hogy medvét láttak a település határán. A polgármester arra kérte a lakókat, hogy a túrázók vagy gombázók vigyázzanak a térségben.

Egy nappal később a Lucfalvával határos Sóshartyánban is figyelmeztetést adtak ki az észlelés miatt. A közleményben azt írták:

Mivel Lucfalva és Sóshartyán külterülete határos, erdeink határosak, akár átjöhetnek a mi erdeinkbe is. A medve több kilométer is megtesz naponta, illetve a szagokat nagyon távolról is megérzi, a medvebocsát védi!

– írta közleményében a település polgármestere, aki szintén arra kérték a lakosokat, hogy legyenek óvatosak, „nehogy tragédia történjen”. 

Tavaly Pest vármegyében borzolta a kedélyeket egy medve. A Pilisi Parkerdő és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei akkor azt is közölték, hogy mit kell tenni, ha valaki szembe találja magát az állattal.