Kiderült, mit akart bemondani élő adásban a Sebestyén Balázsékhoz betörő őrjöngő férfi

2023.05.04. 12:31
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán számoltak be arról, mit akart bemondani élő adásban az a férfi, aki a napokban megpróbált betörni a Rádió 1 stúdiójába. Mint kiderült, a Föld megmentéséről szeretett volna beszélni, de előbb a biztonsági őr, majd a helyszínre kiérkező rendőrök tántorították el ettől.

Amint arról már korábban beszámoltunk, az éjszaka közepén akart betörni egy őrjöngő férfi a Rádió 1 székhelyére. A férfi ököllel ütötte az ajtót, hogy engedjék be. A célja az volt, hogy bejusson az épületbe, valamit nagyon szeretett volna bemondani az élő adás közepén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán megjelent bejegyzésből most az is kiderült, miről szeretett volna beszélni a férfi élő adásban. Mint írják, a diskurzus témája a Föld megmentése lett volna.

A messiásbeállítottságú miskolci férfi május elsején, késő este világosodott meg, ekkor érezte úgy, hogy lakossághoz szóló kommünikéje nem bujdokolhat tovább elméje zugaiban, azt muszáj kiengedni, közkinccsé tenni, platformot kell a szózatnak biztosítani, hogy az betöltse küldetését.

A beszámolóból kiderül továbbá, hogy a rádió épületébe betörni kívánó férfit előbb a biztonsági őr zavarta el, fél óra múlva pedig – amikor ismét visszatért a helyszínre – a kiérkező rendőrök intézkedtek. 

Ha sikerrel is járt volna az illető, és bejut a stúdióba, akkor sem tudta volna közölni a mondandóját, hiszen a rádió ilyenkor éjszakai üzemmódban közvetít adást a hallgatóknak

– mondta Sebestyén Balázs a műsorban.