Fokozott figyelmet kérnek két budapesti hídon a hétvégén

2023.05.05. 09:41
Az FKF munkatársai folytatják Budapest közterületeinek tavaszi nagytakarítását, a hétvégén a Margit hidat és a Petőfi hidat tisztítják meg.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió tájékoztatja a lakosságot, hogy munkatársaik

  • 2023. május 6-án, szombaton 06.30 órától 13.30 óráig a Margit hidat,
  • 2023. május 7-én, vasárnap 06.30 órától 13.30 óráig a Petőfi hidat

tisztítják környezetkímélő technológiával, kézi és gépi erővel, elsődlegesen a külső sáv részleges lezárása mellett. A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák azt a nemrégiben beszerzett korszerű magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék a BKV-autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. A munkát a hidak északi (Pestről Budára vezető) oldalán kezdik és a déli (Budáról Pestre vezető) oldalán fejezik be. 

A társaság kéri továbbá a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve az FKF munkatársainak biztonságos feladatellátását.

A hídmosások részei az éves, előre tervezett köztisztasági munkáknak. Az FKF munkatársai évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítják meg Budapest kiemelt forgalmú hídjait és a Váralagutat – áll a vállalat közleményében.