Csaknem kétszáz tonna hulladékot halmozott fel egy házaspár, vádat emeltek ellenük

2023.05.05. 11:00
Fémhulladék engedély nélküli gyűjtése miatt vádat emelt az ügyészség egy házaspár ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Mint írták, a harmincas éveiben járó nő és férje a kiskorú gyermekük nevére vásárolt kaposvári ingatlanon 2021 januárjától másfél éven át gyűjtött hulladékot, amelyet bontás, szétválogatás után környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken adott le.

A házaspár 175 tonna hulladékot halmozott fel, és rövid időn belül mintegy 29 millió forint jövedelemre tett szert, a tevékenységükkel járó zaj azonban felkeltette a közelben lakók, majd a hatóságok figyelmét is – tették hozzá. Jelezték: egy helyszíni ellenőrzés eredményeként a vádlottak ellen büntetőeljárás indult, továbbá eltiltották őket az engedély nélküli fémkereskedelemtől.

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy a nőt felfüggesztett, büntetett előéletű férjét végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyészség emellett vagyonelkobzás elrendelését, és azt is kérte, hogy a házaspárt tiltsák el a közúti járművezetéstől, mert a hulladékot minden esetben autóval szállították a fémkereskedelmi telephelyekre.