Gulyás Gergely: Ingyen senki nem lehet ennyire hülye

PAP 7509 (1)
2023.05.05. 17:50
Sikeres magyar konzervatív kísérletről, valamint „a woke természetellenes ostobaságairól” beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a CPAC Hungaryn mondott beszédében.

Azzal a megjegyzéssel kezdte Gulyás Gergely, hogy szerinte nyilvánvaló, „a szervezők a konzervatív táboron belül is válogatnak, és az egyes politikusokkal szembeni csökkenő szimpátiájukat mutatja, hogy ki mikor került sorra a konferencián. Én utoljára maradtam”. A közönség nevetve fogadta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait.

A politikus komolyra fordítva a szót hangsúlyozta, az elmúlt években Magyarországon olyan konzervatív kísérlet zajlik, amelynek részeredménye van, „ez a részeredmény nem vitásan sikeres”, demokratikus legitimáció áll mögötte, négyszer egymás után nyerték nagy többséggel a választásokat, és nem mondtak le azokról az alapvető konzervatív értékekről, amelyekről sok, önmagát kereszténydemokratának, konzervatívnak nevező párt lemondott.

„No woke zone”

Ha Nyugat-Európába utaznak, sokszor azzal szembesülnek, hogy konzervatív pártok is elfogadják azokat a játékszabályokat, amelyeket a liberálisok megszabnak, „de Amerikára ez nem jellemző, ott a konzervatívok megmaradtak konzervatívnak”.

A woke természetellenes ostobaságairól naponta sokat hallunk, a dániai szoptató férfi szobrától kezdve a műkorcsolyázó világverseny megnyitóján hason csúszó, balettruhás, önmagát nőként azonosító biológiai férfi szerencsétlenkedéséig. Erre Budapesten azt mondják, hogy ingyen senki nem lehet ennyire hülye

– fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: „nem lenne méltányos azt feltételezni, hogy ingyen csinálják”, a legkézzelfoghatóbb magyarországi bizonyítéknak azt nevezte, hogy az Egyesült Államokból négymilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták az ellenzéket.

A miniszter úgy vélekedett, a woke a hazát kérdőjelezi meg, a szabadságot veszi célba, a „no woke zone” jelmondat pedig felhívás a közös cselekvésre, amelynek célja és sikere csak az lehet, hogy „ne csupán egy szép, a Duna mentén fekvő épületre”, hanem az országokra is kiírhassák ezt a feliratot.

Gulyás Gergely végül az Alaptörvény preambulumát ajánlotta a közönség figyelmébe, kiemelve többek között az emberi méltóságra, az egyéni szabadságra, a családra, a nemzetre, a hűségre, a hitre és a szeretetre vonatkozó részt.

Csütörtök délelőtt kezdődött az Alapjogokért Központ szervezésében a 2023-as CPAC Hungary konferencia, Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről itt számoltunk be, azóta felszólalt mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint videóüzenetet küldött Donald Trump korábbi amerikai elnök.

(Borítókép: Gulyás Gergely a CPAC Hungary konferencián tartott beszéde közben Budapesten 2023. május 5-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)