Ideje elővenni a naptejet, akár 25 fok is lehet

2023.05.05. 05:54
Meleg levegő érkezik a Kárpát-medencébe, ezáltal a maximum-hőmérséklet pénteken 20 és 25 Celsius-fok között alakul. Néhol előfordulhat kisebb zápor, azonban többnyire napsütéses idővel zárul a hét. Az előrejelzések szerint a jó idő a hétvégére is kitart.

Napos, meleg tavaszi időre készülhetünk pénteken, a napsütést csak vékony fátyolfelhők, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják meg.

Az előrejelzések szerint számottevő csapadék nem várható, délutánra maximum egy-egy zápor fordulhat elő a délnyugati tájakon és az északkeleti határvidéken.

Többnyire gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

A hajnali 310 fokot követően 

DÉLUTÁNRA 20 ÉS 25 FOK KÖZÉ MELEGSZIK A LEVEGŐ.

– írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Ideje elővenni a naptejet

Az orvosmeteorológiai előrejelzés közölte, pénteken frontmentes, nyugodt idő várható.

A melegedés hatására esetleg gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak, mint álmatlanság, bágyadtság vagy tompaság. A reggeli hűvösebb órákban a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi fájdalmak erősebbek lehetnek.

A szakemberek hangsúlyozzák, a napos időszakokban 

11 és 15 óra között az UV-sugárzás már elérheti az erős fokozatot,

így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

26 fokos meleggel érkezik a hétvége

Szombaton napsütéses idő várható, amelyet főként északon és nyugaton zavarhatnak gyakrabban felhők, ezeken a tájakon elszórtan zápor, északnyugaton egy-egy zivatar kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A nappali csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakulhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, helyenként zivatar. Északkeleten élénk lehet a szél, záporok környezetében pedig erős, viharos lökések előfordulhatnak. A maximumok 18 és 26 fok között alakulhatnak.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras