Tompos Márton rendőri túlkapás miatt tesz feljelentést

2023.05.05. 18:27
A Momentum országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy rendőri túlkapás miatt feljelentést tesz. A politikus korábban azt mondta, hogy nem érdekli, indul-e eljárás ellene a Karmelita kolostornál történt tüntetésen történtek miatt.

„Bárándy Gergely segítségével megteszem a feljelentést a rendőri túlkapás miatt. Ha neked is szükséged van jogi segítségre a szerdai események után, keress meg minket” – írja bejegyzésében Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője. 

A politikust a Karmelita kolostornál tartott demonstráció alkalmával rendőri őrizetbe vették. Az esetről korábban azt nyilatkozta, hogy egy rendőrtiszt azt mondta neki, hogy hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, tiltott gyűlésen való részvétel miatt veszik őrizetbe.

Ez momentumostól furcsa, de se rendőrhöz, se kordonhoz nem értem

– fogalmazott korábban Tompos Márton, aki szerint ő csak egy könnygázzal lefújt diákot akart kirángatni a tömegből. „Nem érdekel, hogy lesz-e eljárás” – mondta.

Az ügyészség nyomozást indít az ügyben

A 2023. május 3-án, este, a Karmelita kolostor előtti tüntetésen történt, rendőrök elleni támadással kapcsolatban a nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, és megkezdte a tényállás teljes körű felderítését – olvasható az ügyészség közleményében.

AZ ÜGYBEN EGY SZEMÉLYT ŐRIZETBE VETTEK.

Az ügyészség az ügyről az eljárás érdekeire figyelemmel további tájékoztatást nem adott.

(Borítókép: Tompos Mártont őrizetbe veszik a Karmelita kolostornál 2023. május 3-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)