Orbán Viktor arcképével indított országos plakátkampányt a DK

2023.05.07. 14:30
Országos plakátkampányt indított a Demokratikus Koalíció Orbán Viktor arcképével. A párt leginkább arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az élelmiszerárak növekedéséért és az inflációért az Orbán-kormány a felelős.

„Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni!” – ezzel a szöveggel indított országos plakátkampányt a Demokratikus Koalíció elsősorban vidéken és a kisebb településeken. Mint az a párt közleményéből kiderül, a céljuk az, hogy oda is elvigyék az igazságot az orbáni inflációról, ahová a kormányzati propaganda miatt egyébként nem jutna el.

A magyaroknak tudniuk kell, hogy a megélhetési válságnak Orbán Viktor az oka, és amíg az Orbán-kormány marad, addig maradni fog a válság is. Mindenkinek tudnia kell, hogy nem kell így élnünk, van remény, mert van kormányzóképes alternatíva az országban, a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány

– teszi hozzá Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője és szóvivője.

A közleményben kitér arra is, „mára világossá vált, hogy megbukott a kormányzati hazugság: nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció. Magyarországot valójában az orbáni infláció sújtja, Orbán emeli az árakat, Orbán miatt élünk rosszul”. 

Meglátása szerint sehol máshol nem történhet olyan, hogy két év alatt megduplázódnak az élelmiszerárak, csak az Orbán-rendszerben. Mint mondja, „ezért hívjuk ezt a történelmi drágulást orbáni inflációnak”.