18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vakondnak szánta, végül a saját gyereke ette meg a mérget

2023.05.08. 10:48
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták-vették egymást közt a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett.

Az ügyészség vádirata szerint az egyik férfi egy megyebeli kisvárosban kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott. A vádlottat 2017-ben egy helybeli ismerőse megkereste azzal, hogy a kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. A férfi 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet továbbadott a másik férfinak.

A szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

A szert megvásárló férfi kiskorú gyermeke 2021-ben a mérget megtalálta, majd öngyilkossági szándékkel bevette, és a szakszerű orvosi kezelés ellenére elhunyt.

A járási ügyészség a két férfit méreggel visszaélés vétségével vádolja. Az elkövetők bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport