Szombattól egy újabb buszjáraton lehet kerékpárral utazni Budapesten

2023.05.09. 15:29
A hétvégétől egy újabb budapesti buszjárat csatlakozik ahhoz a számos BKK-járathoz, amelyen lehet kerékpárt szállítani. A lehetőséget piktogram jelzi az érintett közlekedési eszközökön.

Szombattól már a 15-ös buszon is lehet kerékpárt szállítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel. A 15-ös busz Belső-Ferencváros és Angyalföld északi része között, a belvároson át közlekedik.

Ez az utasok körében népszerű lehetőség főként speciális helyzetekben jelenthet megoldást: ha valaki defektet kap, műszaki hiba lép fel, vagy ha hirtelen megváltozik az időjárás – írta az MTI.

A BKK kiemelte:

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható.

A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. A járművezető ugyanakkor zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A BKK hangsúlyozza: kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével lehet.

A növekvő kerékpárszállítási lehetőség oka, hogy az elmúlt években folyamatosan növekszik a kerékpárral közlekedők száma Budapesten, napról napra egyre többen használják mind a MOL Bubi-bringákat, mind a saját tulajdonú bicikliket.