Hiába a napsütés, jobb, ha jól felöltözik

2023.05.09. 06:07
Kedden sok napsütésre készülhetünk, kisebb záporra az ország délkeleti részében lehet számítani. A keleti-északkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lehet, ezért ajánlott rétegesen öltözködni. A nappali legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Kedden országszerte napos idő várható, esetleg délután alakulhatnak ki kisebb záporok az ország délkeleti részében. Az előrejelzések szerint megélénkül a keleti-északkeleti szél, néhol egy-egy erős széllökés is lehet. A hőmérséklet hajnalban 1 és 8 fok között alakul, napközben 16 és 21 fokra melegszik a levegő – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Fokozott megfázásveszély

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden nem várható fronthatás, de a pár fokkal hűvösebb időben felerősödhetnek az ízületi panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A szakemberek figyelmeztetnek,

a szeles időben könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napsütéses órák viszont akár leégést is okozhatnak, ugyanis 11 és 16 óra között az UV-sugárzás már eléri az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Szeles idő lesz a folytatásban

Szerdán napközben nyugat-délnyugat felől egyre több felhő érkezik a Dunántúl és a középső tájak fölé, de keleten, északkeleten még délután is sok napsütésre van kilátás. Csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg kisebb zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Délutánra 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras