Háromszázötvenen maradtak a peronon, nem engedték tovább a németek a magyar vonatot

2023.05.09. 09:58
Az egyik kocsiban nem működött a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része törött volt.

Kellemetlen utazásban volt részük azoknak, akik május 7-én utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba. A szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé. Az iho.hu információi szerint a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

A szerelvény kifogásolható műszaki állapota miatt a DB személyzete elutasította a vonat átvételét, az nem folytatta útját Hamburgba.

Az eset miatt körülbelül háromszázötven utas maradt a decíni állomás peronján azzal, hogy oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják. Az eset már nem először történt, tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. A németeknek nem csak a magyar szerelvénnyel vannak gondjaik, a csehek által kiállított szerelvény is maradt már Decínben. 

A történtekkel kapcsolatban megkerestük a MÁV sajtóosztályát. Azt írták, hogy a MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset miatt. További tájékoztatást későbbre ígértek.