Fontos bejelentésekre készül a kormány

2023.05.10. 15:45
A szerdai kormányülés után csütörtökön tizenegy órai kezdettel ismét a sajtó elé áll Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A lapunkhoz eljuttatott meghívó szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő május 11-én, csütörtökön 11:00-kor Mit miért tesz a kormány? címmel tart Kormányinfót a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében.

Orbán Viktor vezetésével szerdán ismét összeült a magyar kormány, hogy meghozzák döntéseiket a legfontosabb kérdésekben. A kormányfő szavai alapján arra lehet következtetni, hogy a holnapi Kormányinfó legfőbb témáit

  • a 2024-es költségvetés,
  • a rezsicsökkentés,
  • a nyugdíjak
  • és a háború fogja szolgáltatni.

Június 30-ig meghosszabbították az árstopokat

A legutóbbi Kormányinfón a kabinet június 30-ig meghosszabbította az árstopokat, elmondásuk szerint ugyanis „amíg az orosz–ukrán háború tart, és szankciók vannak, addig infláció is lesz”. Gulyás Gergely egyúttal megerősítette, a kormány célja, hogy decemberre egy számjegyűre szorítsa le az inflációt. Éppen ezért folyamatosan figyelik a nagy élelmiszerláncok árpolitikáját.

Az előző Kormányinfóról készült összefoglalónkat ide kattintva tudja visszaolvasni, percről percre tudósításunkat pedig itt érheti el.

A Kormányinfó legfontosabb eseményeit természetesen az Index is figyelemmel kíséri, 11 órától indul a szokásos percről percre tudósításunk.