Három új autóbusz állt forgalomba Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

2023.05.10. 11:53
Nettó 255 millió forintért vásárolt három új Volvo autóbusszal fiatalodott a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei járműállománya, a három busz Szolnok térségben korszerűsíti a flottát − közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs igazgatósága szerdán közleményben az MTI-vel.

A nagy befogadóképességű, hosszított, szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok a vármegyeszékhelyről Tiszaföldvárra és Fegyvernekre közlekednek − írták, megjegyezve: ezeken a vonalakon évente csaknem százezren utaznak autóbusszal. Az új járműveken már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni.

A Volánbusz 2018 óta Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 235 darabos állományának már több mint negyven százalékát lecserélte.

Eddig 100 új autóbusz érkezett a flottába, amely május elején tovább frissült újabb három dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel − olvasható a közleményben. A vármegye helyközi állományának átlagéletkora mindössze 7,7 év – tájékoztattak.

A társaság Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 116 helyközi autóbuszvonalon 300 autóbusz-vezetővel mintegy 10,7 millió utazásról gondoskodik évente, 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte.

A tájékoztatás szerint a 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezik a Volánbusz flottájába.

Jász-Nagykun-Szolnok mellett Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is üzembe állnak.

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek.