Olyan időjárás érkezik, hogy abban nem lesz köszönet

2023.05.11. 06:16
Az ország északkeleti részén még többórás napsütés valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 23 fok körül alakul. Kettősfronti hatás miatt a frontérzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet.

Csütörtökön egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet, de az ország északkeleti harmadán még többórás napsütésre készülhetünk – írja az Időkép. Délnyugat felől a nap második felében egyre többfelé ered el az eső, estig az ország délnyugati felén eshet. A keleties szél sokfelé élénk, erős lesz.

Hajnalban 4–12, délután délnyugaton 14–17, máshol 18–23 fok valószínű.

Támad a kettősfront

Csütörtökön kettősfronti hatás várható. A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, alvászavarok, rossz közérzet jelentkezhet. A szív- és érrendszeri betegséggel élőknél nagyobb eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, keringési probléma, rosszullét.

A fülledt, párás időben romlik komfortérzetünk, nehézlégzés, ízületi fájdalmak is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras