Az M3-as metróról, új buszjáratokról, és a Tour de Hongrie-ről posztolt Karácsony Gergely

2023.05.11. 09:20
Május 11. a közlekedési kultúra napja. Ebből az alkalomból Karácsony Gergely a környezettudatos és udvarias közlekedés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A főpolgármester posztjában hangsúlyozta: a környezettudatos, udvarias magatartás nemcsak a saját életünket és környezetünket védheti meg, hanem a többi közlekedő életét is biztonságosabbá teheti. 

Karácsony Gergely szerint Budapest az elmúlt időszakban a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés terén is nagyot lépett előre. A legfőbb aktualitásokat az alábbiak szerint foglalta össze.

  • A mostani hétvégétől végre teljes vonalon jár az M3-as metró, ami rengeteg utas mobilitását könnyíti meg.
  • Új buszjáratok közlekednek a Lánchídon, de a dugók elkerülését szolgálják az új villamosok, trolik és a 150 új busz is.
  • Az e héten elkezdődött Tour de Hongrie apropóján kiemelte, hogy egyre többen választják a kerékpározást Budapesten, amit a MOL Bubi-hálózat fejlesztésével is támogatnak.
  • Decemberben a münsteri példa alapján megmutatták, hogy 60 ember helykihasználása hogyan oszlik el a Lánchídon ha autóval, busszal, vagy épp kerékpárral közlekednek.