Karácsony Gergely kifakadt: Az Operettszínház nem képes kifizetni a bérleti díját

2023.05.11. 10:31
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán fakadt ki, miután kapott egy levelet az Operettszínháztól. A levélben állítása szerint a színház azt írta, nem tudja kifizetni a 95 millió forintos bérleti díját, „mert az energiaválság miatt nehéz helyzetben van”. Azonban a főpolgármester hozzátette: a színház finanszírozója maga a kormány.

Karácsony Gergely nagyon kiakadt a közösségi médiában. Szerinte a kormány kizsebeli az önkormányzatokat.

Budapestnek még kimetszi a zsebét is, hogy biztosan ne maradjon a főváros működtetésére pénz. Ezért van a budapesti lakógyűlés és ezért megyünk perre a kormány ellen. Értem én, mondáskényszere van a kormánynak erre, és azt mondja, hogy »Gyurcsány«, »hol a pénz?«, »felelőtlen gazdálkodás«. Mondani kell valamit, még ha annak sok értelme nincs is

– kezdte bejegyzését.

Majd rátért arra, hogy a fővárosnak kell a saját pénzét költenie, mert a kormány fizetésképtelen. Majd utalt a Lánchíd felújítására szánt, de elmaradt 6 milliárd forintos kormányzati támogatásról.

Itt egy újabb szép történet: most kaptunk egy levelet, hogy az Operettszínház nem képes kifizetni a 95 millió forintos bérleti díját, mert az energiaválság miatt nehéz helyzetben van. Az Operettszínház fenntartója és finanszírozója a kormány

– írta a főpolgármester.

Szerinte a kormány nem finanszírozza az Operettszínházat, ezért ők meg nem fizetik ki a bérleti díjat. „Ez a bevétel hiányzik a fővárosi vagyonkezelőtől, akinek, hogy például béreket tudjon fizetni, nekünk kell odaadnunk ezt a pénzt a folyószámlahitelünk terhére.”

És akkor még tőlünk kérdezik meg, hogy hol a pénz? Gratulálok!

– zárta gondolatait.