Videón, ahogy több mint százmillió forintnyi kábszert lefoglalt a rendőrség

2023.05.11. 10:05
Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb szabású kábítószeres akcióját vezényelték le a Pest vármegyei nyomozók. A talált kokainszállítmányból több ezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, és több mint százmilliós bevételt könyvelhetett volna el a banda.

Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása ügyében, 

több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál

– közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Mint írták, május 6-án az M1-es autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén csaptak le a banda három tagjára, és ezzel egy időben egy budapesti helyszínen intézkedtek egy másik férfival szemben is. Ezután öt további embert is elfogtak a fővárosi és Pest vármegyei helyszíneken.

A kábítószer-kereskedők autóiból – pirospaprikával bélelt, tégla alakú csomagokban – került elő a kokain és a marihuána.

A rendőrök a kábítószer mellett egymillió forintot, arany ékszereket, valamint két nagy értékű autót is lefoglaltak.

A közlemény szerint a drogterjesztők jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempészüzletüket. Volt, aki futárként utazta át az országokat a kábítószert tartalmazó „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy szállításért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár tízmillió forintos hasznot is elértek.

A drogkereskedők fő profilja a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A drogot azután Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább a vevőkörüknek.

A most megtalált kokainszállítmányból megközelítőleg ötezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, és körülbelül 125 milliós bevételt könyvelhetett volna el a banda.

A bíróság négy embert letartóztatott, míg egyet bűnügyi felügyelet alá helyezett kábítószer-kereskedelem miatt. Négy ember ellen kábítószer-birtoklás vétségének gyanúja miatt folyik nyomozás. A bűnözők elfogásáról videó is készült: