Lecsaptak a magyar orvosra, aki szexért cserébe írt fel gyógyszert a páciensének

2023.05.11. 18:41
Vesztegetés miatt kell felelnie a bíróság előtt egy nyíregyházi orvosnak és alkalmi betegének. Utóbbi szexuális szolgáltatását ajánlotta fel a fogyását elősegítő gyógyszer receptjéért cserébe.

A rendőrség beszámolója szerint a 43 éves budapesti nő idén márciusban vette fel a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

Az orvos elfogadta a nő ajánlatát, és annak ellenére tett eleget a kérésnek, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. A házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert a nő budapesti lakásán.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást azonban egyikük sem tett. A büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek – olvasható a rendőrség közleményben.