Nyomtatott magának egy rendszámtáblát a magyar sofőr, hogy vezethesse az autóját

2023.05.11. 10:00
A kiskunhalasi járőrök május 9-én délután intették le a 21 éves férfit az 53-as számú főúton.

A sofőr mellett az autót ellenőrizték az egyenruhások, és feltűnt nekik, hogy a rendszámmal valami nem stimmel. A karakterek ugyan megegyeztek,

de kiderült, hogy a rendszámtáblát valójában a tulajdonos készítette otthon.

A férfi elmondta, hogy az eredeti rendszámtáblát le kellett adnia külföldön, viszont használni akarta a kocsit a magyarországi honosításig, ezért úgy döntött, nyomtat magának egy rendszámtáblát. A matricát egy gumira ragasztotta, és azt szerelte fel a kocsira, hogy bevásárolni vagy orvoshoz tudjon vele menni. Abban bízott, hogy nem állítják meg a rendőrök, de azok elég szemfülesek voltak ahhoz, hogy feltűnjön nekik a turpisság.

A járőrök a hamis rendszámtáblákat lefoglalták, a sofőrt előállították és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít, továbbá olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították.