Hétvégén zárul a budapesti hidak tavaszi nagytakarítása

2023.05.12. 09:01
Hétvégén a Rákóczi híd mosásával zárul Budapest Duna-hídjainak tavaszi nagytakarítása. Szombaton két részletben takarítják le a hidat. A FKF Köztisztasági Divízió fokozott figyelmet és körültekintést kér az arra járóktól.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió tájékoztatja a lakosságot, hogy munkatársaik 2023. május 13-án, szombaton

  • 06.30 órától 13.00 óráig a híd déli (Budáról Pestre vezető)
  • 14.30 órától 20.00 óráig a híd északi (Pestről Budára vezető)

oldalát tisztítják környezetkímélő technológiával, kézi és gépi erővel, az egyes forgalmi sávok részleges, ütemezett lezárása mellett.

A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák azt a nemrégiben beszerzett korszerű magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

A társaság kéri a gépjárművezetőket, valamint a járdán kerékpározókat, hogy munkatársaik testi épsége és a biztonságos feladatellátás érdekében a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel, körültekintően haladjanak el!

A hídmosások részei az éves, előre tervezett köztisztasági munkáknak. Az FKF munkatársai évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítják meg Budapest 7 kiemelt forgalmú Duna-hídját, valamint a Váralagutat.