Karácsony Gergely: Mindig örömmel olvasom, hogy hány „tanácsadóm” van

PAP 8054
2023.05.12. 11:19
A főpolgármester közösségi oldalán reagált a hírre, miszerint több tanácsadót foglalkoztat, mint Orbán Viktor. Karácsony Gergely szerint a Fidesz-frakció által alkalmazott tanácsadókat is hozzá sorolták, miközben soha nem kapott tőlük egyetlen tanácsot sem.

„Önkormányzati tanácsadói besorolásban dolgoznak a fővárosi frakciók munkatársai is. Vagyis mindig örömmel olvasom, hogy nekem hány »tanácsadóm« van, külön öröm, amikor ebbe beleszámolják a fővárosi Fidesz-frakció által foglalkoztatott önkormányzati tanácsadókat. Bizton állíthatom, hogy ők nekem nem adtak még egy tanácsot se” – reagált Karácsony Gergely arra a híre, miszerint több tanácsadót foglalkoztat, mint Orbán Viktor miniszterelnök. 

A főpolgármester szerint Tarlós idejéhez képest ma nagyjából annyival dolgoznak többen önkormányzati tanácsadói besorolásban, mint amennyivel több embert foglalkoztat ilyen címen a kormánypárti frakció. 

Ami az úgynevezett politikai állásokat illeti, nos, azt sikerült érdemben csökkenteni, amikor összevontuk a fővárosi közszolgáltató cégeket, igazgatósági, felügyelőbizottsági helyeket szüntettünk meg, megspóroltunk jó csomó szolgálati autót

– tette hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra a HVG-n megjelent cikkre reagált, amely szerint idén 406 millióba kerülnek a Főpolgármesteri Hivatalban dolgozó tanácsadók és főtanácsadók, akik most éppen 42-en vannak, közülük 17 segíti közvetlenül Karácsony Gergely munkáját. Az adatok szerint a főpolgármester eggyel több tanácsadót foglalkoztat, mint Orbán Viktor.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2023. március 20-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)