Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról: Beteg ez az ember

PAP 0292
2023.05.12. 13:35 Módosítva: 2023.05.12. 13:35
Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjúja helyett Veszprémben, a Tánc- és Mozgásművészeti Központ avatóján mondott beszédet. Erre reagált a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán megosztott bejegyzésében, amelyben arról ír: Orbán Viktor megbetegíti Magyarországot.

A magyar kormányfő Veszprémben tartott beszédet a Tánc- és Mozgásművészeti központ avatóünnepségén. A miniszterelnök beszédében elmondta, a nemzetállamok felett Róma bukása óta mindig ott lebegett egy álom, egy kísértés, újraegyesíteni, egy birodalomban összefogni Európát. Bizánc, Nagy Károly, Napóleon, Hitler más-más alapokon, de erről álmodozott.

Erre reagált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, aki szerint „beteg ez az ember”, utalva ezzel Orbán Viktor miniszterelnökre.

Azt mondja Orbán, hogy Hitler is európai egységet akart. Hitler nem egyesíteni, hanem leigázni akarta Európát. Hitler nem Európát építette, hanem a nemzetiszocialista Németországot, a Harmadik Birodalmat, emberek tízmillióinak élete árán. Hitlert bármilyen módon emlegetni a mai európai gondolat mellett beteg, ocsmány gondolat és szöveg

– fogalmazott bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy Európa szemére vetni, hogy nincs béke és jólét, „önfelmentő ordas hazugság Orbán szájából”. Mint írta, egyrészt az Európai Unióban béke van. „Mellettünk dúl a háború, és éppen azért akarjuk megleckéztetni az agresszor, gyilkos orosz elitet, hogy elmenjen a kedvük attól, hogy velünk háborúzzanak” – írta.

A magyar kormányfő éppen ennek áll ellen, ő valójában az orosz háború pártján áll

– jelentette ki. Ami a jólétet illeti, elmondása szerint majdnem minden fejlesztés mögött európai pénz van az elmúlt 15 évben.

„Most éppen Orbán kuncsorog európai pénzért. Aztán meg talán nem kellene ellopni az európai pénzt. Ezermilliárdokban mérhető az a pénz, amennyi az elmúlt évtizedben Orbán köréhez került. Beteg ez az ember. Intellektuálisan, erkölcsileg, politikailag. És ahogy látom, megbetegíti hazánkat. Gyógyulni kellene már” – zárta gondolatait a DK elnöke.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)