820 milliós uniós támogatásból építettek társasházat Balatonfüreden, Hadházy Ákos kiakadt

2023.05.12. 18:04
A Jókai-villától néhány méterre építették fel azt a 16 lakásos társasházat, amelynek a földszintjén elvileg 12 hónapig kutattak – számolt be Hadházy Ákos.

„Kevés ennél szemtelenebbül és aljasabbul elcsalt EU-s projektet láttam, pedig erős a mezőny” – írta Facebook-bejegyzésében a független országgyűlési képviselő. Hadházy Ákos arra hívta fel a figyelmet, hogy Balatonfüred legelegánsabb részén uniós támogatásból építettek fel egy olyan kutatóközpontot, ahol jelenleg egy 16 lakásos társasház áll.

„Elvileg infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására kapott három építőipari cég 820 millió forintot. Ezt az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzt úgy sikerült elkutatniuk, hogy építettek egy 16 lakásos társasházat, aminek a földszintjén évő kutatóintézetben elvileg 12 hónapig kutattak” – írja Hadházy Ákos. A politikus szerint a cég büszkén hirdeti a honlapján, hogy 16 lakást már eladtak, a helyszínen pedig egy magánklinika található.

Senki sem hallott a kutatóintézetről

Hadházy a recepciós hölgyeknél érdeklődött a kutatóintézetről, de állítása szerint hiába, ugyanis „senki nem hallott róla”. Hozzátette, hogy az EU-s támogatások hivatalos oldalán található projekleírásról is messziről látszik, hogy senki nem gondolta komolyan, hogy bármit is kutatnának az infarktus utáni rehabilitáció területén.

Szerinte ez annak tudatában is furcsa lenne, hogy néhány utcával odébb már sok évtizede működik egy szívszanatórium Balatonfüreden.