Fontos dologra figyelmeztette a lakosságot a Honvédelmi Minisztérium

2023.05.13. 16:22
Katonai menetoszlopokra számíthatnak az autósok vasárnap az ország főútvonalain. A honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket. A zárt menetoszlop közé nem hajthatnak be civil járművek.

Katonai mentoszlopokra lehet számítani 2023. május 14. (vasárnap) 8:00 és 21:00 óra között az ország főútvonalain – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

Az átcsoportosítás miatt megnövekedett katonaijármű-forgalomra kell számítani.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérő járművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja – írják a közleményben.