Teljes közlekedési káoszra kell számítani Budapesten vasárnap

2023.05.14. 06:28
Közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni vasárnap Budapesten, a Tour de Hongrie mezőnyének megérkezésekor, a lezárások BKK-járatokat is érintenek.

Vasárnap hajnaltól 18 óráig lezárják az Árpád fejedelem útját, valamint a Margit híd alatti területet, majd 8 és 16 óra között korlátozásokra kell készülni az Árpád fejedelem útja–Elvis Presley tér–Margit híd–Jászai Mari tér útvonalon a Tour de Hongrie miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Lezárások lesznek továbbá az id. Antall József rakpart (pesti alsó rakpart)–Széchenyi tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Apród utca–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca–Bem tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja útvonalon.

A lezárások miatt vasárnap a 2-es, 2B és a 23-as villamosok 7 és 16 óra között – az Eötvös téri útátjáró zárása miatt – két szakaszon, a Jászai Mari tér és Széchenyi István tér, illetve a déli végállomások és a Boráros tér között közlekednek. A kimaradó szakaszon a 15-ös busszal lehet utazni.

A 4-es és a 6-os villamosok 9-től 15 óráig nem állnak meg a Margitszigetnél.

A 19-es villamos hajnaltól előreláthatólag 17 óráig két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér között jár.

Hajnaltól a 41-es villamos és az N19-es nosztalgiavillamos előreláthatólag 17 óráig módosított útvonalon, a Krisztina körúton közlekedik.

Több autóbusz útvonala is megváltozik, ezért a BKK a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat.