Alig hagyott valamit fiára Czeizel Endre

2023.05.15. 08:35
A nyolc éve elhunyt genetikus, aki egész életét a rendellenességek és az újszülöttek megmentésének szentelte, mindössze egy karórát és néhány tízezer forintot hagyott fiára, Gáborra.

Az ország legismertebb genetikusa, Czeizel Endre nyolc évvel ezelőtt, 2015 augusztusában halt meg 81 éves korában leukémiában.

Munkásságának talán legjelentősebb sarokköve az volt, hogy számtalan egészséges baba megszületéséhez járult hozzá speciális multivitamin-készítményével, miután Papp Zoltán szülész-nőgyógyász kollégájával igazolta, hogy a folsav csökkenti a velőcsőzáródási rendellenesség előfordulását a terhesség során.

A világhírű orvos fia, Czeizel Gábor – a Spirit Színház rendezője – mind a mai napig kap köszönőleveleket azoktól a családoktól, akik az orvosnak köszönhetik gyermekük egészségét – írja a Blikk.

„Ez az igazi örökség, ami fontosabb, mint az anyagiak” – mondta a lapnak a direktor, aki elárulta, hogy

minden, amit édesapja hátrahagyott, egy karóra és az egészségpénztárban megtakarított 40 ezer forint volt.

Czeizel Endre nevén ugyanis alig volt valami, mivel minden vagyonát cégek birtokolták a Blikk beszámolója szerint.

Az, hogy a genetikusnak van két, házasságon kívül született gyermeke, csak életének utolsó éveiben derült ki. Gábor egy darabig jó kapcsolatot ápolt a féltestvéreivel, ami mostanra már megszakadt a felek között.