Leszakadt a plafon az ország hatodik legjobb gimnáziumában

2023.05.15. 20:09
Leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja. Szabó Tímea a történtek miatt azonnali kérdéssel fordul Lázár Jánoshoz és Pintér Sándor belügyminszterhez.

„A nagy esőzések után ma leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja. Évek óta követeljük a kormánytól az egyre romló épület felújítását, ám úgy tűnik, fontosabb a karcagi idétlen sámándob építésére 5 milliárd forintot költeni, mint az ország 6. legjobb gimnáziumában biztosítani a biztonságos oktatást” – írta közösségi oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A politikus arról is ír, hogy a körzet országgyűlési képviselőjeként azonnali kérdéssel fordul Lázár Jánoshoz, mert úgy véli, hogy a miniszter „idén lehúzta a Veres Péter Gimnázium felújítását a fejlesztések közül”. Szabó tervei szerint Pintér Sándorhoz is azonnali kérdéssel fordul. 

Ma szerencsére senki sem sérült meg az iskolában, ahol tanítás közben az egyik tanteremben szakadt le a képen látható darab, de semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset. Innentől az állam mint fenntartó lesz a felelős, ha bárki megsérül

– írta Szabó Tímea, aki szerint nevetséges, hogy 90 millió forintból toldozgatják-foldozgatják a Veres Péter épületét, miközben mexikói és libanoni templomok felújítására milliárdokat költ a kormány.