A lengyel nagykövet Budapesti balesete után közleményt adott ki nagykövetség

2023.05.16. 08:09
A lengyel nagykövet nem adta meg az elsőbbséget a 78-as trolinak, így nekicsapódott a busz oldalának. Sebastian Keciek könnyebb fejsérülést szenvedett, a troli utasainak nem esett bajuk. A helyszínt lezárták, az érintett szakaszon közlekedő buszokat elterelték.

Trolibusznak ütközött a lengyel nagykövetség autója a Nagymező utcában hétfő délután. A kocsit a lengyel nagykövet, Sebastian Keciek vezette, aki a VI. kerületi Zichy Jenő utcában haladt a Jókai utca felé. 

A nagykövet a Nagymező utcához érve nem adta meg az elsőbbséget a főútvonalon neki balról érkező 78-as trolibusznak, így az Audi A6-os nekiütközött a busznak.

A kocsi a troli második ajtajába rohant, így a busz üvege az úttestre zuhant.

unnamed
Fotó: BalesetInfo

A BalesetInfo információi szerint az ütközés pillanatában az Audiban kirobbantak a légzsákok, amely fejsérülést okozott a nagykövetnek. A mentők kórházba szállították Kecieket.

A trolibuszon – a sofőrön kívül – csak pár utas tartózkodott, egyiküknek sem esett baja.

A troli sofőrje elmondta, az ütközés után odarohant a kocsihoz, amelynek kinyitotta ajtaját, azonban eleinte semmit sem látott a portól és a légzsáktól. Hozzátette, a hátsó ülésen megpillantott egy gyerekülést is, így  lélekben felkészült a legrosszabbra, azonban hamar rájött, a nagyköveten kívül más nem utazott az autóban.

A helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A baleset miatt a Nagymező utca érintett szakaszát lezárták, így a 78-as troli közel két órán keresztül terelt útvonalon közlekedett, valamint a 70-es trolit pótlóbusz helyettesítette.

Közleményt adott ki a lengyel nagykövetség

A lengyel nagykövetség közleményt adott ki a balesetet követően. Mint írták, sem a trolibusz utasai, sem az egyedül utazó Sebastian Keciek nagykövet nem sérültek meg.

Közölték,

A nagykövet saját erejéből szállt ki az autóból, és jelentette a balesetet. Nem hivatkozva diplomáciai mentességére, alávetette magát a mentőszolgálat által előírt összes eljárásnak, beleértve az alkoholtesztet is, amely negatív volt.

„A nagykövetet a helyi eljárásnak megfelelően kórházba szállították, hogy elvégezzék a szokásos vizsgálatokat, majd hazaengedték. A magyar rendőrség vizsgálja a baleset okait”  – írták.