Elítélték a visszaeső kéregetőt, aki eltörte az orrát annak, aki nem fizetett neki

2023.05.16. 14:52
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 25 éves férfit, aki egy hónappal ezelőtt a Kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában többször pénzt kért a sértettől, majd miután az visszautasította, rátámadt, és ököllel bántalmazta. A bíróság a vádlottat 1 év 5 hónap szabadságvesztésre ítélte.

A vád szerint a férfi 2023. április 12-én délután a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar M4 metróaluljáróban ittasan többször is pénzt kért a későbbi sértettől, aki ezt visszautasította, egyúttal rászólt a vádlottra, hogy hagyja őt békén, különben hívja a rendőröket, majd elő is vette a mobiltelefonját.

A vádlott ettől indulatos lett, és a sértettre támadt, őt először az aluljáró üvegfalához szorította, majd fenyegetően a férfi fölé magasodott − írja az ügyészség, amely videót is közzétett az esetről.

A sértett ez ellen úgy próbált védekezni, hogy lefejelő mozdulatot tett a vádlott felé, ami azonban őt nem érte el. A vádlott ezután sem hagyott fel a támadással, eközben a sértettet legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd dulakodott vele, akinek eközben a mobiltelefonja a földre esett és összetört. A vádlott visszaadta a telefont a sértettnek, azonban őt még ezután is hátba ütötte és több rugó mozdulatot tett felé.

A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű 25 éves férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság váddal egyezően,

súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság emellett elrendelte a férfival szemben korábban, más ügyekben kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.