Milliós sérelemdíjat fizettek az Aranyhíd gyermekotthon volt szakmai vezetőjének

2023.05.17. 21:38
Lezárult a munkaügyi per, amelyet az Aranyhíd gyermekotthon volt szakmai vezetője indított azt követően, hogy felmerült a felelőssége egy gyermekbántalmazási ügyben. Az önkormányzati intézmény milliós sérelemdjíat fizet a szociális munkásnak.

Januárban robbant a hír, hogy az Aranyhíd gyermekotthonban megerőszakolhattak egy ötéves kislányt a társai. Az önkormányzat belső vizsgálatot indított, amely azt állapította meg, hogy a szakmai vezető hibázott.

Becker Zitát azonnali hatállyal elbocsátották, ám ezt a lépést jogszerűtlennek tartotta, a munkaügyi bírósághoz fordult, és személyiségi jogi pert indított.

A munkaügyi per már befejeződött, mert a felek megegyeztek: az önkormányzat szociális intézménye 1 millió 100 ezer forint sérelemdíjat fizet a volt vezetőnek.

Elégedett abból a szempontból egyáltalán nem vagyok, hogy azok, akik ezt az egész őrületet elindították, és kitették ezeket a gyerekeket, ezt a családot, engem és a szociális szakmát ennek az egész meghurcoltatásnak, azok a politikusok és ott dolgozó volt kollégák nem feleltek ezért. Az, hogy 1,1 millió forintot kaptam, ebben az egészben súlytalan

– mondta Becker Zita, aki mindvégig azt hangsúlyozta, hogy nem hibázott, a szakmai előírásokat pontosan betartotta. Álláspontja szerint azok, akik meghurcolták, csak egy bűnbakot akartak találni. 

Az önkormányzat ugyanakkor az RTL Híradónak azt írta, hogy „a megállapodás nem menti fel az intézmény korábbi vezetőjét” a mulasztásai alól.

Az egyébként máig rejtély, hogy társai valóban megerőszakoltak-e egy ötéves kislányt az otthonban. A rendőrség azt közölte a híradóval, hogy a „büntetőeljárást megszüntették”, mert ha történt is bűncselekmény, az azzal összefüggésbe hozható személyek is gyerekek voltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport