Lecsaptak a rendőrök a budapesti drogdílerre

2023.05.17. 09:01
A zuglói rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kábítószert árult XIV. kerületi lakásán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.

A tájékoztatás szerint a rendőrség május 6-án ment ki a férfi alagsori lakásába, ahol a gyanúsított drogot tárolt és árult három- és ötezer forint közötti összegért – olvasható a rendőrség oldalán.

A házkutatáskor a rendőrök mintegy fél kiló zöld növényi és ugyanennyi por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint tablettákat és folyékony anyagot találtak. Ezek mellett a drog porciózásához, kereskedelméhez és fogyasztásához használt eszközöket és közel egymillió forintot foglaltak le.

Mint írták, az elsődleges szakértői vélemény szerint a nyomozók által lefoglalt anyagok között volt marihuána és amfetamin is, ezek feketepiaci értéke körülbelül 4,5 millió forint.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága a 45 éves férfit kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.