Köztiszteletben álló orvos az a férfi, aki szexért cserébe írt fel gyógyszert páciensének

2023.05.17. 07:11
Egy, az orvos családjához közeli forrás szerint egy rendezvényről ismeri egymást az a nyíregyházi doktor és páciense, akiknek vesztegetés miatt kell felelnie a bíróság előtt, miután az utóbbi szexuális szolgáltatását ajánlotta fel egy fogyást elősegítő gyógyszer receptjéért.

Amint arról már az Index is beszámolt, vesztegetés miatt kell felelnie a bíróság előtt egy nyíregyházi orvosnak és alkalmi betegének, ugyanis utóbbi szexuális szolgáltatásért cserébe kívánt hozzájutni egy fogyást elősegítő gyógyszer receptjéhez.

Az orvos elfogadta a nő ajánlatát, és annak ellenére tett eleget a kérésnek, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. Házkutatáskor a nyomozók megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert a nő budapesti lakásán.

A Blikk kedden megtalálta a köztiszteletben álló doktor otthonát, ahol a felesége nyitott ajtót. Nyilatkozni nem akart a lapnak, de az kiderült, hogy lejáratásnak gondolja az ügyet, illetve teljes mellszélességgel kiáll a férje mellett.

Nagyon régről, egy rendezvényről ismerik egymást, amiről a férfi felesége is jól tudott. Rengeteg orvosi kongresszusra járt országszerte, ahol a szakmai dolgok megvitatása után mindig tartanak valamilyen szórakoztató programot. Egy ilyen esemény alkalmával találkozhattak annak idején a nővel, de a felesége hiszi, hogy sosem történt közöttük semmi. Vannak néhányan, akik el akarják csábítani az orvost, de a párja maximálisan megbízik benne

– magyarázta a lapnak egy, a családhoz közelálló, jól értesült forrás.

A lap továbbá úgy tudja, a rendőrség múlt szerdán, a reggeli órákban tartott házkutatást a doktor házánál, aki azzal próbálta meg nyugtatni feleségét, hogy csak a receptírást ellenőrzik. Két órát töltöttek náluk, miközben átkutatták az egész házat, a családfőnek pedig még a legálisan, vadászatra tartott fegyverét is meg kellett mutatnia. A rendőrök összesen heten érkeztek, és a ház mindhárom kijáratát elállták. A férfit ezután a magánrendelőjéhez vitték, majd onnan a kapitányságra, ám végül nem tartották bent, szabadon távozhatott.