Tüttő Kata Brüsszelbe tart?

2023.05.17. 21:35
Hiller István, az MSZP választmányi elnöke támogatja, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes legyen a szocialisták EP-listavezetője 2024-ben.

Már február elején arról számoltunk be, hogy Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes lehet az MSZP listavezetője a 2024-es európai parlamenti választáson.

A párt és a politikus részéről azóta sem történt hivatalos megerősítés, de Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a Magyar Hang Kompország című műsorában kijelentette:

Támogatom, hogy Tüttő Kata legyen az MSZP listavezetője az európai parlamenti választásokon, amennyiben ő vállalja ezt a feladatot.

Hiller István úgy fogalmazott, Tüttő Kata jól felkészült, kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező politikus, aki a főváros irányításában komoly szerepet vállal. A jelöltséghez viszont meg kell születnie a párton belül az ehhez szükséges hivatalos döntéseknek.

A Závecz Research közvélemény-kutatása alapján a 6 százalékra mért MSZP-nek egy mandátumra lehet esélye a jövő évi EP-választáson.

Gyurcsány Ferenc korábban bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció EP-listájának első három helyén Dobrev Klára, Molnár Csaba, valamint Vadai Ágnes fog állni. A Momentum 2019-hez hasonlóan Cseh Katalint és Donáth Annát teszi az első két helyre. A Párbeszéd listavezetője Jávor Benedek lesz.