„Körbejárják és körbeimádkozzák” Budapestet a hétvégén

2023.05.19. 13:57
Budapestet körüljáró, úgynevezett élő rózsafüzér-zarándoklatot tartanak szombaton. A Magyarországért és a fővárosért imádkozó hívek öt helyszínről indulnak és összesen 180 kilométert tesznek meg – közölték a szervezők az MTI-vel.

A rózsafüzér-zarándoklat résztvevői úgy mondták, a zarándokok május 20-án „körbejárják és körbeimádkozzák” Budapestet. Mivel egy nap alatt egy ember nem tudná körbejárni a várost, ezért a zarándokok kilenc szakaszra osztották az útvonalat.

A résztvevők öt kezdőpontról egy kivételével két irányba indulnak, a kilenc útvonal úgy öleli körül Budapestet, mint egy rózsafüzér. A hívek érintik a város körüli kegyhelyeket is.

A NAP VÉGÉN KÉT-KÉT ZARÁNDOKCSAPAT TALÁLKOZIK SZEMBE EGYMÁSSAL ÖT PLÉBÁNIÁN, ÖT VÉGPONTON, AHOL SZENTMISÉKKEL FEJEZŐDIK BE A PROGRAM.

A zarándokok Máriabesnyőről (Gödöllő) Kerepesre, illetve Fótra, Csillaghegyről (III. kerület) Fótra és Máriaremetére, Farkasrétről (XII. kerület) Máriaremetére és Nagytéténybe, Soroksárról (XXIII. kerület) Nagytéténybe és Pestszentlőrincre, Rákoskeresztúrról (XVII. kerület) pedig Pestszentlőrincre és Kerepesre mennek.

Az útvonalak, az indulási időpontok és a csatlakozási pontok megtalálhatók az elorozsafuzer.hu oldalon.