Évekre börtönbe kerül a fűtéscsökkentő csomagot és olcsó repjegyet ígérgető csaló

2023.05.19. 20:36
Több száz embert károsított meg rezsicsökkentő rendszerek és filléres repülőjegyek ígéretével egy férfi, akinek ügyében a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetés ítéletét hozta meg.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 és 2017 között Magyarország területén jogtalan haszonszerzési célból internetes hirdetés útján úgynevezett „fűtés- és áramdíjnullázó termékcsomag”, „rezsicsökkentő”, „energiaoptimalizáló”, továbbá „környezetbarát házi energiatermelő” rendszer bérletét ajánlotta fel a megtévesztett sértetteknek.

Ezen felül a férfi 2013 novemberében tulajdonosként belépett egy, a Thaiföldi Királyságban bejegyzett, búvároktatással foglalkozó vállalkozásba, majd később a cég egyik tagjának hamisan azt állította, hogy üzletet kötött egy nemzetközi légitársasággal, ezért az ő cégén keresztül olcsóbban lehet repülőjegyekhez jutni.

A hirdetésre jelentkezőknek a repülőjegy árát a vádlott szlovák cégének számlájára kellett átutalniuk.

A férfi vállalkozása azonban nem állt szerződéses kapcsolatban a légitársasággal, a vádlott célja a sértettek megtévesztése és az általuk átutalt összegek megszerzése volt – olvasható a bíróság MTI-hez eljuttatott közlésében. Az utóbbi időben a következő trükkökkel próbálták megkárosítani csalók gyanútlan áldozataikat.