Két halottja van a miskolci tragédiának, kigyulladt a tartálykocsival frontálisan ütköző autó

2023.05.20. 17:47
Tartálykocsival ütközött, majd kigyulladt egy autó Miskolcnál szombat délután. A baleset miatt a 306-os főutat teljes szélességében lezárták.

Frissítés:

Nem sokkal 7 óra után a rendőrség azt közölte, hogy az ütközés következtében kigyulladt személyautóban két ember életét vesztette a szombat délután Miskolcnál történt balesetben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint frontálisan ütközött egy tartálykocsi és egy személyautó Miskolc közelében, az M30-as autópályát és a 26-os főutat összekötő 306-os főúton. Az ütközés következtében az autó kigyulladt, és teljes terjedelmében égett, mire a miskolci hivatásos tűzoltók kiérkeztek a helyszínre.

Közleményükben azt írták, a tüzet két vízsugárral eloltották. A tartályos jármű az árokba hajtott. A főutat teljes szélességében lezárták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Rendőr-főkapitányság a boon.hu-nak elmondta, hogy a mentés még folyamatban van, így a baleset körülményei egyelőre nem ismertek. A portál információi szerint több sérült és halott is lehet.

A lezárás miatt az érkező járműveket visszafordítják. Az Útinform tájékoztatása szerint kerülni Miskolcon keresztül, a 3-as főúton lehet.

Halálos baleset Nagykátánál

Meghalt egy 54 éves férfi szombat délután a 3115-ös úton Nagykátánál, miután az általa vezetett személyautóval lesodródott az úttestről – tájékoztatta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Hadházi Kornél elmondta, hogy a személyautó, miután lesodródott az úttestről a 3-as kilométernél, egy patak hídkorlátjának ütközött, többször megpördült, majd a szántóföldön állt meg.

Az autó vezetője súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. Utasa, egy 56 éves férfi könnyebben sérült. Az út balesettel érintett szakaszát lezárták – tette hozzá.