Filmbe illő autós üldözés zajlott le Veszprém vármegyében

2023.05.20. 17:21
Filmbe illő autós üldözés zajlott le csütörtökön a Veszprém vármegyei Márkónál. A rendőrök egy kisteherautót akartak megállítani, de a sofőr a kérésnek nem tett eleget. Az egyenruhások azonnal utánaeredtek, míg végül a jármű szalagkorlátnak hajtott. A férfi azonban ekkor sem adta fel: futva menekült tovább. Az esetről belső kamerás felvétel is készült.

A Veszprém vármegyei rendőrök 2023. május 18-án 8 óra 30 perc körül Márkó térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek, és továbbhajtott, majd elvesztette uralmát a jármű felett, és az út melletti szalagkorlátnak ütközött – számolt be honlapján a rendőrség.

A sofőr ezután kiugrott az autóból, majd futásnak eredt, de nem jutott messzire, pár méter után az egyenruhások elfogták. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A járművet egy 43 éves svéd férfi vezette, és a raktérben az egyenruhások 18 illegális bevándorlót találtak, akik mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A 43 éves svéd sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek. Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – áll a közleményben.