Harcos- vagy túlélőtáborokba várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség

2023.05.21. 06:26
Többek között harcos, túlélő vagy hagyományőrző tematikájú táborokba várja a fiatalokat a Magyar Honvédség. A honvédelmi táborokba több településen is vannak még szabad helyek.

honvedelmitabor.hu adatai szerint a harcos tematikájú táborba Várpalotán, Balassagyarmaton, Tiszaszigeten, Hódmezővásárhelyen, Tatán, Soponyán, Fadd-Domboriban, Salgótarjánban, Debrecenben, Püspökszilágyon és Halásztelken vannak még szabad helyek.

13
Fotó: Honvedelmitabor.hu

Nyíregyházán, Soponyán és Kecskeméten még vannak szabad helyek a honvédelmi sporttáborokban, és lehet még jelentkezni a túlélőtáborokba Nagybarcán, Csobánkán, Székesfehérváron és Bodrog községben.

Ezeken túl még vannak szabad helyek a Csobánkán és a patcai Katica tanyán meghirdetett hagyományőrző táborokban, valamint az ócsai infokommunikációs, a balatonakarattyai vitorlás és a csobánkai rádióamatőr táborokban is.

Regisztrációért, valamint további információkért, friss hírekért érdemes követni a tábor honlapját és a Honvédelmi tábor Facebook-oldalt.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte: júniustól augusztusig csaknem száz táborban, 135 turnusban táborozhatnak a 12 és 18 év közötti fiatalok. Idén 17-féle különböző honvédelmi tematikából lehet választani az ország mintegy 59 különböző helyszínén. A honvédelmi táborokba április elsején indult a jelentkezés.

A honvédelmi tábor honlapján azt írják, hogy a harcos témájú tábor résztvevői megismerkednek a lövészkatonák feladataival, tevékenységével, valamint felszerelésével és technikai eszközeivel. A hagyományőrző táborba jelentkezők élő történelemórákon vesznek részt, ahol hagyományőrző egyesületek közreműködésével, a magyar hadtörténelem különböző korszakaival, fegyverzetével és egyenruha-viseletével ismerkednek meg.