Orbán Viktor elutazott

2023.05.21. 10:35
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Dohába utazott, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t vasárnap reggel, hogy Orbán Viktor hivatalos látogatásra Katarba utazott. A miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A sajtófőnök közlése szerint a katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése, valamint a világpolitika aktualitásai szerepelnek.

A magyar delegáció célja Magyarország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háborúval kapcsolatban pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett – tette hozzá Havasi Bertalan.

Március elején Szijjártó Péter is az országban járt, és azzal büszkélkedett, hogy Katar frissen kinevezett miniszterelnöke elsőként őt fogadta Dohában. A külgazdasági és külügyminiszter jó barátjának nevezte Mohammed Al-Thani-t, és gratulált a futball-világbajnokság sikeres megrendezéséhez is.