Egy fiatal férfit kellett kimenteni Budapesten a Dunából

2023.05.22. 16:36
Egy 18 éves férfit mentettek ki a Dunából hétfőn reggel a vízi rendészek – számolt be a rendőrség.

Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába reggel 7.53-kor érkezett bejelentés arról, hogy az Árpád hídnál a Dunában láttak egy személyt.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottjai perceken belül a helyszínre értek, és meg is találták a fiatal férfit a vízben. A 18 éves budapesti fiatalt azonnal a hajóba emelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a kórházba vitték – írta a police.hu.

Egy másik ember is a Dunába akart ugrani

Szintén hétfőn számolt be a rendőrség arról, hogy az előző hét végén, péntek délelőtt is volt egy életmentés. Egy 40 éves férfi Apostagnál akart öngyilkos lenni azáltal, hogy a folyóba ugrik.

Az esetről a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés. A járőrök több egységgel is a férfi keresésére indultak, és meg is találták az illető kocsiját. A járműből éppen abban a pillanatban szállt ki a férfi,

majd szaladni kezdett rendőrök elől a gáton.

Az apostagi körzeti megbízott rendőr főtörzsőrmester utánairamodott, és amikor az út végén bele akarta magát vetni vízbe, elkapta karját és visszarántotta. Végül a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a dunaegyházi illetőségű férfit – áll a beszámolóban.

Ha bajban van vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/